680 ST

 • Steelfish 680 ST Tender
De Steelfish 680 ST is ontworpen voor het gezin met een actieve levensstijl.
Lekker varen door de gracht, een zandstrandje opvaren of lekker cruisen over ruim water. In de avonduren nog even een uurtje waterskiën of gewoon zomaar met een wijntje erbij langs de rietkragen. Luxueus genieten in stijl van deze sterk geconstrueerde en mooi gedetailleerde Tender 680 ST. ST staat overigens voor Steelfish Tender maar ook voor Stijlvol Toeren, Super Tender Sfeervol Tenderen, Super Touring, Sports Touring etc. “take your pick”. Zelf ervaar ik dat mijn gevoel bij dit model verschilt van dag tot dag. De ene dag lekker hard over golvend water en de andere dag in stijl met een wijntje over spiegelglad water glijden. Dat duale karakter van deze tender maakt “hem” zo aantrekkelijk. Een multifunctionele boot waar je mee uit de voeten kunt.
Wonend aan het Markermeer ligt heel Nederland aan onze voeten en het gebeurt wel dat we de boot pakken om “aan de overkant” te gaan eten. Later het toetje aan boord midden op het meer bij de ondergaande zon. Met heldere maan rustig zoevend in plané naar de thuishaven navigerend op de vele lichtbakens en havenlichten. Elke keer weer mooi op het water in het donker  en het gedruis van de stad slechts in de verte hoorbaar als een gefluister van de beschaving in de verte.

De Steelfish 680 ST Tender  is een stijlvolle boot met veel berg, zit & leefruimte. De kussenset kan precies opgeborgen worden onder het zonnedek (deelbare kussens voor de langsbank en achterbank).

Ook de 680 ST is alleen verkrijgbaar in 5 mm dik aluminium, een bewuste keus t.o.v. boten in 4 mm dikte, is dat een winst van 25% meer dikte en dat merk je in de levensduur van de boot en op op de lassen van de spanten. Met 40 km/uur op een golf klappen kan erg hard aankomen, of een keer verkeerd uitkomen met de boeg en de steiger rammen, geen punt want de 10 mm dikke steven kan vrij makkelijk een flinke aanvaring overleven met zelfs een betonnen kademuur (dit is mij persoonlijk een keer gebeurd in Amsterdam). De 680 ST is ontworpen met het oog op praktisch gebruiksgemak, robuustheid in het achterhoofd met een lange levensduur en met oog voor een mooie lijn en vormgeving. Van de eerste eigenaren van een 680 ST hoorde ik dat ze nogal eens een duim omhoog krijgen als ze onder een brug door varen of langs een kade in Amsterdam of zomaar van passanten als ze aan de steiger liggen. Voor mij betekent dat dus “missie geslaagd” om een mooie tender te ontwerpen waar je als eigenaar trots op kunt zijn.

Aluminium is 100% recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur met een minimum aan onderhoud. Wel heeft een aluminium boot anodes nodig net als elke andere boot (ook polyester sloepen). Gewoon elk jaar even schoonmaken en zonodig vernieuwen en je Steelfish gaat generatie’s lang mee. Het onderwaterschip kan in een epoxy verf gezet worden en antifouling voor nog meer bescherming en zorgeloos genieten.

Specificatie:

 • Lengte 6,80 m.
 • Breedte 2.45 m.
 • Doorvaarhoogte 1.10 m.
 • Diepgang 30-55cm
 • CE catagorie C
 • Gewicht ca 890 kg
 • 8 personen
 • Maximaal motorvermogen 90 pk/ 66kw
 • Maximale belading: personen+bagage+motor= 950 kg
 • Snelheid met 70pk ca 40 km/u
 • Materiaal 5 mm zeewaterbestendig aluminium